Vem vi är

Österlens hundskola drivs av Ulrika Berge, och i mån av tid och lust hoppar även make Roger in och hjälper till på kurserna. Han har en förkärlek för de lite besvärliga hundarna. Roger har haft hund i många år, startat på ett flertal jaktprov samt nästan gått färdigt en instruktörsutbildning. Roger arbetar i övrigt inom vården.
Ulrika är utbildad instruktör inom Svenska Jägareförbundet, hon är dessutom sedan många år uppfödare av Strävhårig vorsteh och borderterrier, se kennel Sub Terram,
Ulrika har hundar som yrke på heltid, är fjärde generationen hunduppfödare och har coachat många hundförare genom åren, och startat många egna hundar på jaktprov, både i Sverige och utomlands. Ulrika är flitig jägare, och vet vad som krävs av en hund under jakt.

Vad du behöver och vad du inte behöver:

Saker du kan lämna hemma när du kommer hit på kurs:
Klicker
Hundgodis
Flexikoppel
Sele

Saker du har bättre nytta av:
Glatt humör
Ett bra läderkoppel
Ett ordentligt halsband, gärna dressyrlänk
Ett brett röstregister (har du inte det sedan förut får du det här ;-)

Hur vi arbetar

Skyll inte på hunden är vår slogan. Detta för att det är ofta vad man hör när kommunikationen mellan hund och ägare inte fungerar så där alldeles hundra. Kanske inte ens sjuttiofem. Och det är alltid något med just denna hunden. Han gör si, och hon gör så. Det är mänskligt.  Hundar är precis som vi människor individer, men det är vårt ansvar att anpassa oss efter den hund som vi har. En del hundar behöver mer uppmuntran, andra är lite tuffare. Hos oss får du veta hur du ska få en bra kommunikation med just din hund, utan att fuska eller ta genvägar via klickande manicker eller godis. Vi pratar inte ens om hårda eller mjuka metoder.